fredag 6 september 2013

Vi hade i alla fall tur med vädret

  Resten av semestern dåuppdatera bloggen oftare, så det inte blir så massiva stycken....tilll nästa gång kanske!!
  Det har i alla fall åkts en himla massa båt, solats och badats och haft det ljuvligt, förstört hår till följd av en hempermanent (don't try that at home)har räddats av min underbara svägerska, det har grillats, skränig allsång spridits över grannskapet och äntligen har renoveringen av det blivande dressing roomet påbörjats! Strax innan månadsskiftet juli-augusti drog vi igång, med tre semesterveckor kvar tänkte jag att det är lugnt! KLäderna på plats i splitternya garderober mot nymålade väggar och vacker nylagt golv lagom till jobbet börjar igen. HA! Samma hårräddande svägerska sa glatt att har ni målat i oktober så är ju det bra, jag får nog bekänna färg och inse att hon hade rätt....
  I upp till härliga 35 graders solgass, en härlig week-end i Hutsfred mitt i allt var ett välkommet avbrott, där vi bland annat bevittnade den årliga veteranmopedsparaden, tvingades vi att riva inte bara några gipsplattor, inertak och golvet, utan allt. Jag menar allt. Tak upp till råspont som var i princip helt svart, genom fuktig ångspärr och fullkomligt vidrig isolering, ut till ytterväggarnas stockar och ner till trossbotten som inte ens fanns. Bara några lösa spjälor som låg utslängda mellan reglarna som avskärming ner mot; japp, bergrummet och gråsuggerummet. Golvisoleringen var lika, om inte värre, vidrig som den i taket, och i ytterväggen hittades ett övergivet bisamhälle och fyra getingbon. Hurra.
  Ungefär sjuttiofemton turer har gjorts till Bygg-Ole ca 20 minuter bort, ibland fler gånger per dag. Allt från virke till isolering och klorin och mögeldöd har införskaffats. Det sistnämda har väggarna skurats och behandlats med, better safe than sorry. Isoleringen lämnade vi tillbaka.
 Timmerhus ska med fördel isoleras med linisolering! Fantastiskt material! Man behöver varken handskar, skyddsglasögon, andningsskydd eller heltäckande kläder! I love it! Att det däremot ser lite ut som en höskulle efteråt och att hösnuvan gjorde sig påmind, mindre problem. Har även drevat här och var med lindrev. Fantastiskt.
  Dock kan konstateras, att en ensam tjej som balanserandes i ett pallstallage för att ta ner 22 kilos golvspånplattor helt ensam, INTE får någon hjälp, trots att det finns både personal och övriga kunder precis intill. Tack för hjälpen grabbar, ni är ena riktiga gentlemän! Inte så att jag inte kan själv, men hallå...
  Apropå tjejer så har vi genom försäkringsbolaget gjort ett kraftfullt försök att bli av med gråsuggorna. Ytterligare en snygg ung tjej kommer ut och sprider ut medel på hela nedervåningen. (Minns Massakern på Älgö) Varför är det unga tjejer? Bittra gamla gubbar hade jag förstått, såna som inte ens blir berörda av kryp, men tjejer? Ska inte vi vara lite sjåpiga? Nya tider, tuffa, starka och bangar inte för något, helt uppenbart! Dock är resultatet inte helt tillfredsställande.
  Exakt här ska jag ge rådet att inte balansera en laptop i knät uppkrupen i soffan, drickandes vin samtidigt som du skriver blogginlägg. Tack älskling!!
  Nu finns det i alla fall innertak, ett riktigt golv, takstockarna är målade härligt fuchsiafärgade och vi har börjat sätta gipsplattor på väggarna.  Sen ska bara sovrummet göras i samma veva också. Kanske oktober är realistiskt, trots all optimism.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar