fredag 6 september 2013

Bara vanligt vatten - del 3

  Äntligen är det dags. På måndag kommer takläggarna att sätta igång. Efter flertalet företag som varit här och tittat, flertalet offerter med änu fler motfrågor, ytterligare frågor, än mer offertuppdateringar, så blir det slutligen ett nytt tak. Äntligen en god nattsömn, inga mer spända axlar när regnmolnen drar ihop sig och det börjar smattra, inga nervösa kontroller och utsättning av hinkar.
  Idag är det fredag, och dagen började kl 700 med leverans av container. Hela taket måste rivas, en luftspalt konstrueras och så på med ny isolering, ångspärr, underlagspapp, råspont och nytt ytskikt med diverse tillbehör. Fuskbygget till taklucka åtgärdas också.
  Att få upp en 20 kubik stor container på vår uppfart gick nästan bra. Chauffören är dagens vardagshjälte trots att han gav upp då han inte kunde få containern nära nog, och sedan såg till att det kom ut två mindre containrar. Chaufför nummer två får dagens risochspöstraff, eftersom han backade av två av lampstolparna, j*vla klantarsel och sedan bara drog.
  Igår levererades en stor hög byggmaterial av en tjej i stor lastbil. Lastbilens emblem hade hon själv ordnat, och istället för en MAN så var det en DAM. Så coolt så jag inte finner ord, respekt hela vägen!
  Idag lyftes allt material upp av en kranbil på taket. Lite nervös är jag, för det var mycket grejer, och tungt, så jag ber en bön att taket håller, och att vädret håller också.
  Solen har precis glidit ner under en orangeglödande horisont, hösten närmar sig, och äntligen kan jag slappna av (nästan i alla fall, det är varken påbörjat eller klart....) inför eventuellt höstrusk...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar