lördag 20 oktober 2012

Bara vanligt vatten

  Skorstenen läcker....trots idoga försök att täta den på egen hand medelst plastsäckar, silvertejp och silikon...första försöket gick till så här:
  Medtag plastsäck, tejp o silikon. Klättra upp på taket med allt. Undvik att klämma dig i takluckan och få densamme i huvudet. Meka dit allt på lämpliga ställen efter bästa förmåga. Skrik sen högt: läck nu din jävel om du vågar! Ta en cig o bläng på den under tiden. Klättra ner, glöm inte grejerna, då måste man upp igen. Tillbringa sedan en dryg timme med att försöka få bort silikonet från händer o näsa (!). Klart! Det här funkade förvånansvärt bra! Men så här kan man ju inte ha det i all evighet....så offerter tog in, hantverkare kom och tittade, och nu ska eländet som stått oanvänd i 20 år ner, från tak ända ner till bottenplan, äntligen. Detta skulle skett i går, döm min lycka när det regnade....man ska tydligen inte öppna upp hål i taket när det regnar. Nytt försök på måndag, fingers crossed.
  Ett annat lyckorus infann sig förra helgen när jag hittade en pöl bakom kaminen. Sneglar uppåt och ser en rännil slingra sig längs kaminröret från, just det, taket! Takhelvete. Upp igen!! Denna gång med asfaltskitt, någon form av murslev och plashandskar! Blåsigt, regnet hängde i luften, lyckas denna gång både klämma mig duktigt och få takluckan i huvudet. Asfaltskitt har en härlig konsistens faktiskt, som tjock sirap eller melass, dock luktade det inte lika gott, men jag blev vansinnigt sugen på att baka något ändå. Hinner halvvägs med kletandet, regnskur. Ner igen. Äntrar taket vig som en elefant i nästa uppehåll och hinner faktiskt smeta ut resten av burken runt kaminrör, taklucka och lite fläckvis på väl valda ställen och skramla ner igen innan nästa skur. Orkade inte skrika den här gången. Hjälpte det? Nej...det gjorde ju inte det, så min innerliga förhoppning är nu att utvald skorstensrivare kan ta en kik på kamineländet också när han ändå är här. Dvs nästa gång det är tillräckligt bra väder.
  Och är det någon mer än alla professionella skorstensfejare som tycker det är hejdlöst kul och dumt att riva en gammal skorsten och murstock som som sagt stått oanvänd i nästan ett kvarts sekel med spisinsatsen inmurad bakom en vägg och aldrig kommer att användas mer, kommentera gärna det!  Jag lovar jag har svar på tal.
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar